top of page

05 / 04 - T’ESCOLT

BLOC: JO I DÉU

SESSIÓ 4

05 / 04 - T’ESCOLT
BLOC JO.png
ESPAI ATURAM.png
DIBUIX ESPAI ATURAM.png

RELAXACIÓ

Cream un clima de tranquil·litat i calma posant una música suau.

Convidam tot l’alumnat a asseure al seu lloc i des del lloc adoptar una postura de relaxació. (Peus tocant el terra, mans sobre les cuixes, esquena recta, cap recte, ulls tancats) o (Creuant els braços sobre la taula i posant el cap sobre els mateixos braços, ulls tancats).

I durant 2 minuts els convidam a respirar, a calmar els ànims i a demanar la presència de l’Esperit Sant de Déu per iniciar la sessió.

ESPAI COR.png
DIBUIX ESPAI COR.png

ENDEVINA, ENDEVINARÀS... Jugarem al joc: «endevina, endevinaràs...» Plantejarem coses senzilles que l’alumnat haurà d’endevinar, per exemple: «Es veu al cel, dona llum i calor, el vespre no hi és. Què pot ser?» EL SOL D’aquesta manera plantejarem endevinalles de coses de la natura. Una vegada n’haguem fet unes quantes, reflexionarem al voltant de la importància de cuidar-les, com a regal rebut de Déu.

ESPAI CAP.png
DIBUIX ESPAI CAP.png

NECESSITATS DE LA GENT

En aquest espai tendrem dos moments:

A. Parlarem que hi ha gent a qui li falten coses tan bàsiques com el menjar, una casa, una família… Mostrarem unes imatges relacionades .

B. Igual que es comparteix el sol o la lluna, també es pot compartir menjar, roba, joguines o libres amb els qui en necessiten.

Parlarem que hi ha uns dies durant el curs en els quals podem ajudar portant aliments, roba… es coneixen per exemple: La campanya… (el docent en aquest punt haurà d’explicar alguna campanya que el col·legi faci al llarg del curs)

ESPAI MANS.png
DIBUIX ESPAI MANS.png

COMPARTIR ALGUNA COSA
IMPORTANT

Agafarem el sac de tela (CAIXÓ DE RECURSOS) i hi portaran simbòlicament alguna cosa important per a ells.

FAMÍLIES: prèviament avisarem les famílies i els direm que els nins i les nines portaran alguna cosa important de casa seva (una nina, una pilota, una joguina, un conte…) per a ells i elles.

Un a un aniran al sac de tela i col·locaran el que han portat. Els farem explicar què han portat i per què és important per a ells.

Després de tenir-ho uns dies ho podran tornar a casa.

MATERIAL

1 sac de tela del CAIXÓ DE RECURSOS

bottom of page